hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, April 25, 2017

Peilschaal in Veen



 

In een achtertuin ter hoogte van Maasdijk 311 te Veen ligt een zeer zware natuurstenen paal. Op de achterkant hiervan zijn cijfers gebijteld. Het heeft wel wat weg van een waterpeil of iets dergelijks. De paal lag voorheen als een soort van kering in de stoep om het straatwerk op de plaats te houden. Toen het straatwerk vervangen werd kwam dit naar boven.
 
Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een peilschaal, zoals ook in Sleeuwijk in de dijk langs de Merwede is terug te vinden. Daar is de peilschaal in gemetseld en van een trap voorzien. Ook staat er een bord bij met uitleg over de peilschaal