hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, January 01, 2006

Dag 1: Goede voornemens?

Vandaag aflevering 1 van mijn campagnedagboek. De komende negen weken zullen geheel in het teken staan van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart. Eigenlijk is het proppen van de campagne in die negen weken natuurlijk dwaasheid. Als je alleen in die weken probeert je kiezers te bereiken, zou het slecht met je gesteld zijn als politicus. Toch hebben vele kiezers het idee dat alleen in die periode de politiek hen probeert te bereiken, voor de broodnodige stemmen voor minimaal zetelbehoud, liefst nog winst.

In de afgelopen vier jaar heeft de CDA fractie juist geprobeerd permanent campagne te voeren met regelmatige werkbezoeken, maandelijkse bijeenkomsten in de dorpen waar burgers in contact kunnen treden met hun raadsleden, jaarlijks contact met verenigingen en de verkiezing van vereniging van het jaar, het bezoeken van de jaarmarkten in de dorpen. Ondanks die permanente campagne in de afgelopen jaren, ontkomt ook het CDA niet aan een verkiezingscampagne. Helemaal niets doen wordt als een te groot risico in geschat, zeker als andere partijen wel aan de slag gaan. Zo is er ook regelmatig discussie over de start van de campagne. Moet je vroeg beginnen als nog slechts weinigen nadenken over de gemeenteraadsverkiezingen en op wie ze hun stem uit zullen brengen? Of begin je op het laatste moment als iedereen het doet met het risico dat je dan niet meer opvalt tussen al het andere mediageweld?

Voor mezelf heb ik besloten vanaf vandaag dagelijks een campagnedagboek bij te houden tot en met 7 maart. Dit goede voornemen past natuurlijk uitstekend bij Nieuwjaarsdag. En aan alle kiezers zou ik willen vragen: Goede voornemens? Stem CDA!