hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, March 10, 2016

Vrouwelijke vacature bank voor bestuurders

Joop Worrell met dagvoorzitter Gerda Verhaar-Eeuwijk 

Dat we als vrouwen nu Joop Worrell nodig hadden om ons te attenderen op het gebrek aan vrouwen in de besturen in onze regio. Mooi om te horen hoe hij oproep om eens een inventarisatie te houden van de vrouwen die in verenigingsbesturen actief zijn. Met zijn pleidooi is dan nu de vrouwelijke vacaturebank voor vrouwen on line. Overigens noemde Worrell uiteraard ook die ene vereniging in Woerkum die absoluut geen vrouwelijke bestuurders wil. Nee, dat is niet de SGP, maar Visserijvereniging de Hoop. 

Maar op de vacaturebank staan mooie portretten van Riet de Graaf, Len Bruning, Esther Vroegh, Inge Schuller, Paula Jorritsma. De vacaturebank wordt regelmatig aangevuld en is te vinden op de site van stichting Altena kennispoort. Daar staan overigens ook al twee mooie vacatures; secretaris en penningmeester voor voetbalvereniging Woudrichem!