hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, April 02, 2019

Schop de grond in voor Energiefabriek

De raad van de gemeente Altena heeft vanavond ingestemd met de verklaring van geen bedenkingen tegen de bouw van de Energiefabriek in Sleeuwijk. Grootste pijnpunt voor de raad blijft het extra vrachtverkeer van en naar de fabriek. 

Het waterschap bouwt momenteel een vistrap nabij de Schans in Werkendam

Als oplossing daarvoor wordt een nieuwe ontsluitingsweg aangelegd, maar hiervoor is nog geen vergunning afgegeven. Uit berekeningen blijkt dat het zo gaan om elf vrachtwagens extra per dag. De aanvoer van het slib gaat via Sleeuwijk en de afvoer gaat via Werkendam. Om te voorkomen dat de extra vrachtwagens tijdens schooltijden over de dijk rijden, wordt straks gewerkt met bloktijden.