hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, January 02, 2006

Dag 2: Het verkiezingsprogramma

Slechts één journalist had vandaag de moeite genomen om de presentatie van het CDA verkiezingsprogramma bij te wonen. Indien dat model staat voor de interesse bij de gemiddelde kiezer voor een verkiezingsprogramma, belooft dat weinig goeds. Je kunt je dan afvragen hoeveel mensen er interesse hebben in een verkiezingsprogramma en of je er kiezers mee over de streep trekt? Toch maakt bijna iedere politieke partij iedere verkiezing opnieuw veel werk van zijn programma. Ook binnen CDA Werkendam is daar heel wat werk voor verzet. Maar waarom wordt er zoveel tijd ingestoken als je er de kiezer niet mee kunt verleiden op jouw partij te stemmen? Die laat zich misschien alleen leiden door zijn sympathie voor een politicus of door de stemwijzer die straks ook in de gemeente Werkendam wordt ingezet bij de gemeenteraadsverkiezingen.
Toch betekent dit alles allerminst dat een verkiezingsprogramma waardeloos is en beter niet gemaakt kan worden. In de afgelopen jaren heeft de CDA fractie met enige regelmaat teruggegrepen op het verkiezingsprogramma. Daarin staat immers de opdracht van de leden aan haar politieke vertegenwoordigers. Jaarlijks is het programma besproken met de CDA leden. En juist dan kun je zien waar nog aan gewerkt moet worden of welk resultaat er behaald is. Het verkiezingsprogramma ‘Waarden en daden’ van 2002-2006 is op veel punten gerealiseerd. Als ook het nieuwe verkiezingsprogramma ‘Eerlijk, duidelijk, toekomstgericht’ na vier jaar zo scoort, is er uiteindelijk toch niet voor niets zoveel werk in gestopt.