hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, December 16, 2007

Dag 348: Nogmaals de spaarlamp


Het is met spaarlampen net als met plastic zakjes of koffiebekertjes. Er wordt verteld dat de spaarlamp veel zuiniger is, plastic tasjes en koffiebekertjes zouden slecht zijn voor het milieu.
De fabricage van spaarlampen is echter minder milieuvriendelijk dan die van gloeilampen, verder zittener kwikdeeltjes in, waardoor een kapotte spaarlamp bij het chemisch afval hoort. Een gloeilamp kan in de prullebak. Ik heb ook weleens een pleidooi gehouden tegen plastic zakjes, ze blijken echter wel voor een betere verbranding van het huisvuil te zorgen. En plastic koffiebekertjes zouden zelfs minder milieubelastend zijn dan kopjes afwassen. Wil de echte milieukenner nu even het juiste antwoord geven?