hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, September 09, 2008

Waterschapsverkiezingen onbekend


Waterschapsverkiezingen in november 2008: slechts 12 procent van de bevolking weet dat ze binnenkort plaats vinden. Ruim 60 procent heeft geen idee. De rest verwacht de verkiezingen één van de komende jaren.

Zie daar één van de uitkomsten van een representatieve enquête eind augustus onder ruim duizend Nederlanders. TNS-NIPO voerde het onderzoek uit voor de Nederlandse Waterbond, dé consumentenorganisatie voor water(diensten). Ook opvallend: de introductie van politieke partijen en andere groepen bij de 26 waterschappen interesseert Nederlanders matig. Slechts 19 procent geeft aan daardoor ‘meer geneigd' te zijn te gaan stemmen dan anders; mensen met hogere inkomens eerder dan mensen met lagere inkomens. Ruim driekwart van de Nederlanders (78 procent) maakt het niets uit. Het verandert hun stemgedrag niet.

De Waterbond organiseerde de enquête mede met het oog op deze waterschaps-verkiezingen nieuwe stijl (13-25 november). In de categorie ingezetenen (burgers) maakt het tot nu toe gehanteerde personenstelsel (kiezers konden tot nu toe louter stemmen op individuele kandidaten) plaats voor een lijstenstelsel, net als bij andere verkiezingen. Kiezers stemmen per waterschap voortaan op landelijke of regionale groeperingen met eigen programma's en kandidatenlijsten. Dat kunnen politieke partijen zijn. Ook andere lijsten hebben zich aangemeld.

2 Comments:

At 11:39 PM, Anonymous Anonymous said...

to

 
At 11:40 PM, Anonymous Anonymous said...

toch wel weer fijn dat je weblog weer dagelijks gevuld wordt.
gr. bob

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home