hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, October 03, 2008

Waar staat het CDA voor?



De verkiezingscampagne voor de Waterschapsverkiezingen komt langzaam op gang. Natuurlijk willen kiezers weten waar het CDA voorstaat. Naast een verkiezingsprogramma voor het gehele gebied van Waterschap Rivierenland, zijn er een aantal regionale aandachtspunten.

In het Land van Heusden en Altena speelt de agrarische sector een grote rol. Agrarische ondernemers beheren en onderhouden dit landschap. Zowel voor de voedselproductie als voor de instandhouding van dit open gebied is de agrarische sector van groot (economisch) belang. Het onderhouden van de watergangen is een belangrijke verantwoordelijkheid van het waterschap.

Initiatieven om blauwe en groene diensten, die bijdragen aan het in standhouden en beheren van het landschap, dient het waterschap positief te benaderen. Dit speelt overigens ook in andere regio's.