hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, December 22, 2008

Bouwen in de uiterwaarden


Opschietende begroeiing langs de Merwede

Bij de Waterschapsverkiezingen is het meerdere malen ter sprake geweest. Moet er nu wel of niet gebouwd worden in de uiterwaarden van de rivieren? Het was zelfs één van de stellingen van het Kieskompas. Ook dijkgraaf Gerrit Kok sprak erover tijdens de informatieavond in Dussen. Speciaal genoemd werden toen ook de grienden in de uiterwaarden die door Rijkswaterstaat gekapt zouden moeten worden voor een betere doorstroming. In de Bommelerwaard is het reeds deels gebeurd, maar in onze regio stagneert het kappen.

Naast grienden zou uiteraard ook het bouwen moeten worden ingeperkt. Toch gebeurt ook dat nauwelijks. Zo bereidt de gemeente Werkendam thans een bestemmingsplan wijziging voor aan de Hoef, daar mag een grotere loods gebouwd worden. In de Structuurvisie van enkele jaren geleden werd nog bepaalt dat bedrijven in de uiterwaarden zouden moeten verkassen naar het bedrijventerrein. Van die visie lijkt niet zoveel meer over.