hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, December 19, 2008

Groen Blauwe diensten


V.l.n.r. Teus Kool (WSRL), de wethouders Jan Luteijn, Loes Lijmbach, Bas de Peuter; Jan Baan van Brabants Landschap

Op fort Altena ondertekenden vandaag de drie regio gemeenten, Waterschap Rivierenland, provincie Noord Brabant en Brabants Landschap het gebiedscontract Stimuleringskader Groen Blauwe diensten. Door ondertekening van het contract is er de komende vier jaar een bedrag van 432.000 euro beschikbaar voor de groen blauwe diensten. De vergoedingen worden gegeven aan projecten die ten goede komen aan landschap, natuur en recreatie. Enkele succesvolle projecten in de regio zijn het Oostwaardpad en de weidevogelbescherming; beiden projecten van de Agrarische Natuurvereniging. Kosten voor bv. aanleg en onderhoud van poelen, bloemrijke akkerraden, houtwallen en boerenlandpanden kunnen worden betaald uit het potje.


In het CDA verkiezingsprogramma voor Waterschap Rivierenland werden de groen blauwe diensten al genoemd als speerpunt voor het Land van Heusden en Altena. De letterlijke tekst uit het verkiezingsprogramma: "Initiatieven om blauwe en groene diensten, die bijdragen aan het in standhouden en beheren van het landschap, dient het waterschap positief te benaderen". Met de ondertekening van het contract levert Waterschap Rivierenland zo ook een positieve bijdrage aan de revitalisering van het gebied.