hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, December 11, 2008

Meer geld nodig voor B-locatie Sleeuwijk




Waterschap Rivierenland heeft in het Land van Heusden en Altena bij de RWZI Sleeuwijk een werkplaats, die tevens een publieks-, kantoor-, onderhoud- en opslagfunctie heeft. Deze zogenaamde decentrale B-locatie van het Waterschap is bedoeld om het werk in de regio efficient uit te kunnen voeren. Op dit moment zijn er plannen om het gebouw in Sleeuwijk op te knappen en daarbij tegelijkertijd de bestaande hoofdgebouwen her in te delen voor een efficiƫntere gebouwindeling, waarbij onder andere de werkplekken bij elkaar worden gebracht en
onwenselijk dubbel ruimtegebruik wordt opgeheven. In Sleeuwijk worden de herindelingsplannen ontworpen in afstemming met de ruimtevraag voor het project iPA (verplaatsing en uitbreiding schakelkasten). Het huidige plan kost echter meer dan aanvankelijk begroot, tevens wordt een extra luifel en terreinverharding aangebracht; totale meerkosten zijn 309.000 euro. Tijdens de laatste vergadering van het Algemeen Bestuur op 28 november werd het voorstel echter aangehouden, omdat het bestuur niet akkoord ging met de meerkosten. Ook de meerkosten voor de B locatie in Druten werden verworpen. Wel werd besloten dit opnieuw te bespreken tijdens de vergadering van het Algemeen Bestuur op 12 december. Tijdens deze vergadering zal door middel van een presentatie onder andere worden ingegaan op de huidige situatie op deze twee lokaties, de eisen en wensen zoals voor deze twee lokaties naar voren zijn gekomen en de ontwerpen voor deze twee lokaties. Het opknappen van Druten en Sleeuwijk samen kosten 993.810,-- euro.