hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, June 30, 2009

Dutch Delta Design 2012


Kunstwerk de wassende Maan in de kleine Noordwaard

Op 1 juli zal in Den Haag het startsein worden gegeven voor Dutch Delta Design 2012 (DDD2012), een ambitieus project dat Nederland neerzet als hét internationale platform voor water expertise waar alle mondiale kennis samenkomt.

Meer dan dertig partijen uit de sector, waaronder de Vereniging van Waterbouwers, overheden, kenniscentra en grote ondernemingen, hebben hun commitment uitgesproken om in drie jaar tijd van Nederland het centrum te maken waar internationale instanties, bedrijven, overheden en NGO’s naartoe komen om watervraagstukken in de wereld op te lossen. De afgelopen maanden hebben de partners samen die ambitie concreet uitgewerkt: Wil je iets met water? Dan kom je naar Nederland.

De meest tastbare vorm van Nederland als mondiaal centrum voor water is een netwerk van Water Expertise Centra, dat door een ‘Michelin’ route met architectuur en evenementen wordt verbonden. Hier laat Nederland zien hoe het omgaat met watervraagstukken. Acht regio’s vormden voor DDD2012 samenwerkingsverbanden in een bepaalde ‘niche’, zij presenteren hun water expertise centrum op 1 juli. Al deze expertise komt samen in een nieuw, nationaal en mondiaal Water Expertise Centrum, dat bezoekers het beste en mooiste wat Nederland te bieden heeft laat beleven. Op de avond zelf wordt bekend gemaakt waar het nieuwe, ambitieuze (Inter)Nationale Water Expertise Centrum gevestigd wordt.

www.ddd2012.nl