hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, November 22, 2009

Waterplannen duurder


Winters tafereel bij de Almkerkse Gantel

De waterplannen van zowel Woudrichem als Aalburg zijn duurder dan aanvankelijk gepland.

Het opstellen van een waterplan voor Woudrichem is al gestart in 2007, de opdracht werd verstrekt aan een adviesbureau. Het bleek echter dat de normen van het waterschap niet correct werden meegenomen. Ook werd de visie van zowel gemeente Woudrichem als Waterschap onvoldoende uitgewerkt. Daardoor ontstond onenigheid die heeft geleid tot een vertrouwensbreuk. Voor de twee laatste fasen(visie en maatregelen) wordt nu een extra krediet uitgetrokken voor meerwerk van 30.000 euro om een ander adviesbureau aan te trekken.

Ook in Aalburg verliep de procedure niet geheel soepel. Daar werden eveneens niet de correcte normen van het waterschap gehanteerd. Om het waterplan goed af te ronden is voor Aalburg een extra krediet van 45.000 euro nodig.

Vrijdag besluit het AB over het beschikbaar stellen van de extra kredieten van 70.000 euro.