hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, March 13, 2010

Inloopavond Natura 2000 Biesbosch

Op 25 maart is er een speciale inloopavond waarbij u informatie krijgt over het beheerplan voor de Biesbosch. Dit wordt in het kader van Natura 2000 door Dienst Landelijk Gebied (DLG) en Staatsbosbeheer opgesteld. Tussen 16.00 en 20.00 bent u van harte welkom in Biesboschcentrum Dordrecht en Bezoekerscentrum Drimmelen.
Natura 2000 is een Europees netwerk van natuurgebieden, dat beoogt om kwetsbare en bijzondere planten, dieren en habitats te beschermen. In Nederland zijn er 162 gebeiden aangewezen. Voor elk gebied wordt er een beheerplan opgesteld. Het natuurgebied Biesbosch is gelegen in de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland. Het gebied bestaat uit drie delen: de Sliedrechtse-, Dordtsche- en Brabantse Biesbosch. De Sliedrechtse en Dordtsche Biesbosch liggen ten noorden van de Merwede. De Brabantse ligt ten zuiden van deze rivier. Het gebied bezit in zijn huidige vorm grote botanische en faunistische kwaliteiten en er zijn zeldzame habitattypen. Het waterrijke gebied is internationaal zo belangrijk voor watervogels, dat een groot deel ervan officieel is erkend als internationaal ‘Wetland’. De Biesbosch is daarnaast ook aangewezen als Natura 2000-gebied om de bever en een aantal vissoorten te beschermen.
Informatie Natura 2000 beheerplan Op 25 maart kunt u informatie krijgen over het Natura 2000-gebied. Er zullen twee presentaties worden gehouden: om 16.00 en om 19.00. Beide presentaties duren circa 20 minuten duren. Specialisten van DLG en Staatsbosbeheer zullen aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden. Ook kunt u zich verder oriënteren aan de hand van kaarten en informatiemateriaal.

Plaats en tijd
De inloopavond is op 25 maart, en vindt tegelijkertijd plaats op twee locaties:
- Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht
- Bezoekerscentrum Drimmelen, Biesboschweg 4, 4924 BB Drimmelen

www.natura2000beheerplannen.nl