hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, October 26, 2010

Een open deur?

De Sleeuwijkse dijk begin jaren tachtig

Het Brabants Dagblad schrijft morgen weer over de dijkverzwaring en mogelijk sloop van woningen aan de Sleeuwijkse dijk. De kop dat de stem van de bewoners niet bepalend is, lijkt me nogal een dooddoener. Als dat wel zo was, kon het Waterschap wel worden opgedoekt. Iemand zal toch de rekening moeten betalen van de extra kosten bij sloop en nieuwbouw. En van de Rijksoverheid is dat geld zeker niet te verwachten! Ik heb overigens in de commissie Waterkeringen en wegen van woensdag 6 oktober al gevraagd naar de kansen voor de binnendijkse variant. Toen werd al aangegeven dat die op 20 procent werd geschat, een percentage dat op bewonersavond op 6 oktober nog eens herhaald is. Donderdag is er in De Kwinter een inloopmiddag (16.00 - 18.00 uur) waarbij vertegenwoordigers van het waterschap en een beleidsmedewerker van de gemeente Werkendam vragen van bewoners beantwoorden.
http://www.brabantsdagblad.nl/regios/heusdenaltena/7515683/Stem-bewoners-niet-bepalend-bij-slopen-huizen-aan-Sleeuwijksedijk.ece