hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, April 14, 2011

De digitale watertoets

De Noordwaard in 2008


Tijdens de netwerkdag van Waterschap Rivierenland is de digitale watertoets officieel in gebruik genomen. Dat betekent dat het digitale instrument vanaf nu door iedereen kan worden gebruikt. Doel: efficiƫnt en snel inzicht in de benodigde procedure bij het opstellen van een ruimtelijk plan.
Voorkomen van wateroverlast. Dat is de kern van het waterbeleid. De digitale watertoets helpt na te gaan of in uw plan voldoende rekening is gehouden met water. Dit gebeurt door een aantal stappen te doorlopen. De uitkomst laat zien welke procedure u dient te doorlopen:
  • geen waterschapsbelang: over het plan hoeft geen verder overleg met het waterschap plaats te vinden
  • de normale procedure: op basis van een notitie uitgangspunten kan vooroverleg met waterschap worden opgestart.
Het doorlopen van de watertoets is een verplicht onderdeel van een bestemmingsplanprocedure. Het waterschap hoopt met de digitale watertoets dit proces makkelijker te maken. Want de digitale watertoets is eenvoudig in gebruik.