hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, August 31, 2011

Natuur mooier dan landbouw?

Heemraad Rene Cruijssen zette ook zijn handtekening onder het convenant over de gezamenlijke handhaving en vergunningverlening voor de ontpoldering van de Noordwaard

Als het een slip of the tongue was van burgemeester Carla Breuer, dan is het haar vergeven. Maar de opmerking bij de ondertekening van het convenant over gezamenlijke handhaving bij de uitvoering van de ontpoldering Noordwaard, over het vinden van de schoonheid in de Noordwaard na de ontpoldering, is niet kies. Bij de planvorming was altijd sprake van twee doelstellingen; veiligheid en ruimtelijke kwaliteit. En juist die tweede doelstelling, ruimtelijke kwaliteit stuitte op veel weerstand in het gebied. Wat is er immers mis met de ruimtelijke kwaliteit van de Noordwaard? En waarom kan die schoonheid pas gevonden worden na de ontpoldering van de Noordwaard. Daarmee ontkent de burgemeester de schoonheid van de landbouw; van een gebied waar ons voedsel geteeld wordt. Ook die akkers bieden volop schoonheid; als ze kaal zijn, als de gewassen rijp zijn, steeds wisselend per seizoen. Niemand zal ontkennen dat de kleine Noordwaard niet mooi is, maar het omgekeerde is ook niet waar. Natuur is niet per definitie mooier dan landbouw.