hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, March 02, 2012

Redt de Hillegatsche sluis!

Het jaartal 1699 in de sluis

Gevaar op instorting van de Hillegatsche sluis! Dat was vandaag ineens te lezen op de website van de gemeente Werkendam. Daarom werd de trap om de sluis van dichtbij te bekijken afgesloten. Deze trap werd 27 september 2008 geopend. Vrijwilligers van Archiefkring Hank hadden de sluis uitgegraven en de trap aangebracht. De sluis is waarschijnlijk het oudste monument van Hank, hij dateert uit 1699. Hij is eigendom van Waterschap Rivierenland die plannen heeft de sluis op te nemen in de ecologische verbindingszone. Dan zouden er tevens vistrappen aan gebracht worden met mogelijk de nodige restauratie.

De (vleugel)muur bij de sluis vertoont nu scheuren.. Vanwege het mogelijk risico van vallende stenen vanuit de muur op de trap en de vlonder, is de toegang tot de vlonder afgesloten. Reden des te meer om snel werk te maken van de restauratie.

1 Comments:

At 7:22 AM, Anonymous W.B. said...

Ben je ook al eens bij de Vierbansche Sluis wezen kijken? Die moet daar vlakbij liggen.

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home