hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, May 08, 2012

100.000ste voor Pontje Steur

Het echtpaar Simonse uit Wageningen
Nietsvermoedend waren Lou en Joke Simonse uit Wageningen zondagmorgen op de fiets gestapt. Vanaf hun verblijf op camping “de Witboomkil” reden ze naar Pontje Steur om daarna door te fietsen naar Hank. Ze waren volkomen verrast toen schipper Theo van Meer hen vertelde dat zij de 100.000ste passant waren.



Namens de gemeente Werkendam werd hen een fotoboek van de Biesbosch en een cadeaubon, voor een fluisterboottocht met de ‘Whisper’, aangeboden. Dit cadeau werd bijzonder op prijs gesteld. Het echtpaar had een korte vakantie en waren het Land van Altena en de Biesbosch doorkruist. Ze vonden het een prachtig gebied en zijn vast van plan om nog eens terug te komen.

Wethouder Wim de Jong is bijzonder verguld met deze bijzondere prestatie. “Met behulp van een heel team van vrijwilligers is Pontje Steur uitgegroeid tot een belangrijke verbinding voor met name recreanten in het mooie gebied. Maar ook onze eigen inwoners maken er met plezier gebruik van”.