hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, January 05, 2013

Evacuatieplan Noordwaard

Burgemeester Carla Breuer haalde in haar nieuwjaarstoespraak de beloftes aan die ze in 2012 deed. Een daarvan was de belofte aan de inwoners van de Noordwaard: “Bij Hoogwater zorgen voor hun veiligheid.”

"Een belangrijk belofte. Wonen en werken in een veilige omgeving is een van onze basisbehoeften. De inwoners van de Noordwaard hebben zich aangepast om de veiligheid van anderen te kunnen waarmaken. Het is aan ons als gemeente Werkendam om in het geval van Hoogwater, randvoorwaarden te scheppen ten behoeve van de veiligheid van de inwoners van de Noordwaard. 


Diverse betrokken instanties zoals Rijkswaterstaat, Waterschap en vooral ook een delegatie van de Noordwaard bewoners, hebben input geleverd voor het Draaiboek Hoogwater. Een gedegen draaiboek waarin we hebben vastgelegd wat we gaan doen als het water TE hoog door de Noordwaard stroomt.

Alle essentiële punten zijn vastgelegd in duidelijke afspraken met duidelijke richtlijnen en instructies die vervat zijn in een heldere informatiefolder met instructiekaart die we in januari aan de bewoners uitreiken.

We organiseren met de betrokkenen in 2013 ook een grootschalige oefening om samen de gemaakte afspraken daadwerkelijk in de praktijk te testen. Zodat we samen perioden met Hoogwater goed doorstaan"