hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, January 14, 2013

Schuilplaats blijft behouden

De betonnen schuilplaats uit de Eerste Wereldoorlog

Tijdens de vergraving van Munnikenland als één van de maatregelen voor Ruimte voor de Rivier wordt de betonnen schuilplaats uit de Eerste Wereldoorlog gespaard. Dat althans heeft projectleider Huub Verlouw tijdens de informatiebijeenkomst over de uitvoering van het project in Huis Brakel deze avond verteld. De betonnen schuilplaats ligt in de Brakelse Benedenwateren vlakbij één van de geulen. De originele aardenbedekking is nog aanwezig, ook is nog een begin te zien van de loopgraven. Of dat ook behouden blijft is mij niet duidelijk geworden.

Ook deze schuilplaatsen werden ingegraven of bedekt met aarde en gras en konden worden afgesloten door twee stalen deuren. De aflopende bovenkant was voor het laten afschampen van scherven. Binnenin was plaats voor acht soldaten.