hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, June 15, 2016

Heritage Impact Assessment

Op de foto twee voorbeelden van delen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie bij de Kop van Brabant, bovenstaande bunker ligt aan de Weerenweg, op de achtergrond is de bomenrij te zien van de kreekrestanten van de Bruine Kil en daar in ligt een schuilplaats uit de Eerste Wereldoorlog

De Heritage Impact Assessment (HIA) voor de aanleg tweede fase van het regionale bedrijventerrein is in september gereed. Dan wordt duidelijk of aanleg van dat bedrijventerrein de nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie voor Unesco Werelderfgoed in de weg zit. Als dat daadwerkelijk zo is, mag die tweede fase mijns inziens niet worden aangelegd. Hoe groot is immers de kans dat Werkendam ooit nog Werelderfgoed binnen haar gemeentegrenzen krijgt? En die bedrijventerreinen lijken toch vooral meer van het zelfde. Mocht de Nieuwe Hollandse Waterlinie daadwerkelijk Werelderfgoed worden, dan zullen de Chinezen en Japanners in de rij staan om een nachtje te komen slapen op fort Bakkerskil. En daar kun je een stevig belegde boterham mee verdienen.