hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, February 16, 2007

Dag 47: De Biesbus



Morgen wordt de nieuwe buslijn ‘de Biesbus’ vanaf station Dordrecht naar het Biesboschbezoekerscentrum in gebruik genomen. Wethouder F. van den Oever zal de nieuwe buslijn feestelijk in gebruik nemen. In de schoolvakanties (17 – 25 februari, 28 april – 6 mei, 20 – 28 oktober, 22-23 en 26 – 30 december), en van 17 mei t/m 9 september rijdt Arriva dagelijks één keer per uur met een nostalgische bus van Centraal Station Dordrecht naar de Hollandse Biesbosch (steiger waterbus) en terug. Het buskaartje kost € 1,- per rit. Zie voor de precieze tijden www.dordrecht.nl/biesbosch. Wie zijn of haar buskaartje aan de informatiebalie inlevert, krijgt € 1,- korting op een excursie of op de huur van een kano. Vanaf de Merwedekade in Dordrecht (de aanlegplaats van de fast ferry uit Rotterdam) of vanaf halte Sliedrecht kun je met de waterbus naar de Hollandse Biesbosch. Fietsen mogen gratis mee. Vanaf de steiger is het ongeveer 800 m naar het Biesboschcentrum.
Een mooi initiatief in Dordrecht, maar het zou natuurlijk nog mooier zijn als de buslijn door zou rijden tot het Biesboschmuseum. Misschien moet ik daar als raadslid maar eens werk van gaan maken. Zeker met de plannen voor herinrichting van de recreatiepoort Spieringsluis biedt dat kansen voor ons gebied.

1 Comments:

At 3:16 AM, Anonymous Anonymous said...

[B]NZBsRus.com[/B]
Escape Laggin Downloads With NZB Files You Can Easily Search High Quality Movies, Console Games, MP3 Albums, Applications & Download Them @ Accelerated Speeds

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]Newsgroup[/B][/URL]

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home