hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, March 21, 2007

Dag 80: Voedselbank te makkelijk


De werkgroep Arme Kant van Friesland spreekt zich nadrukkelijker dan voorheen uit tegen de voedselbanken. In een rapport over de voedselbanken komt werkgroeplid Jan Bosman tot de conclusie: ,,Als werkgroep Arme Kant zien we meer nadelen dan voordelen in het fenomeen voedselbanken.”
De afgelopen jaren zijn voedselbanken overal in Nederland als paddenstoelen uit de grond geschoten. Alleen al in Fryslân zijn er voedselbanken in Leeuwarden, Drachten, Gorredijk, Oosterwolde en Harlingen. Volgens Jan Bosman, die werkzaam is bij Solidair Friesland, de katholieke organisatie voor maatschappelijk activeringswerk, zijn er veel mensen die zich ergeren aan voedselbanken. Hij noemt in zijn rapport enkele positieve punten, maar die wegen volgens hem lang niet op tegen de bezwaren.
Lees verder op http://www.frieschdagblad.nl/