hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, April 10, 2007

Dag 100: Resultaten

Gratis groen?


Morgen 11 april is er een CDA ledenvergadering in Hank. Op de agenda staat een tussenstand na één jaar gemeenteraad in de nieuwe samenstelling. Omdat ik niet zelf aanwezig kan zijn, heb ik voor andere fractieleden wat zaken op een rij gezet die vanuit het verkiezingsprogramma wel of niet zijn gerealiseerd.

De tekst over milieu in het CDA verkiezingsprogramma was als volgt:

In 2004 is de jaarlijkse stijging van de hoeveelheid ingezameld huishoudelijk afval tot staan gebracht. Ook is sprake van een betere gescheiden inzameling van huishoudelijk afval. Bij ingebruikname van de nieuwe milieustraten zijn hogere opbrengsten geraamd. Daarom wil het CDA, dat in ieder geval in 2007 en 2008 de huidige tarieven worden gehandhaafd voor milieustraten en inzameling afval. Het aanbieden van groenafval bij de gemeentelijke milieustraat dient gratis te zijn.

Resultaat: Gratis groen is vastgelegd in coalitieakkoord, maar inmiddels uitgebreid tot vier weekenden op zowel vrijdagmiddag als zaterdagmorgen.