hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, May 07, 2007

Dag 126: Panoramaroute A27


De brug over de Merwede staat bekend als punt waar files ontstaan. Dit heeft ook voor het lokale verkeer grote gevolgen, want er is praktisch geen andere mogelijkheid om de Merwede over te steken. Bij Gorinchem ligt een aaneenschakeling van knelpunten die zich in noordelijke richting tot over de gemeentegrens uitstrekt. Om tot een oplossing te komen moet het knooppunt als geheel worden bekeken en dat gebeurt in de Planstudie Lunetten-Hooipolder waarmee Rijkswaterstaat onlangs is gestart.

Het in Werkendam gelegen Fort Altena hoort bij de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gemeente wil van het fort een bezoekerscentrum maken en een knooppunt van wandel, fiets- en kanoroutes. Daarom wordt gestudeerd op een betere ontsluiting (o.m. parkeergelegenheid) en op mogelijkheden om het fort vanuit de A27 beter beleefbaar te maken. Momenteel zullen niet veel automobilisten in de gaten hebben dat ze dwars door een fort rijden.