hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, May 28, 2007

Dag 147: De afsluitdijk


Op 28 mei 2007 is het precies 75 jaar geleden dat de Afsluitdijk werd gesloten. Voor meer informatie over de historie van de Afsluitdijk: http://www.eendijkvaneendijk.nl/
Een flink aantal Werkendammers heeft onder andere gewerkt aan de Amsteldiepdijk (1920), aan de Wieringenmeerdijk tussen Medemblik en Den Oever, aan de sluizen De Houkes, bij Den Oever en Kolhorn, bij Kornwederzand, aan de Afsluitdijk, aan de dijk tussen Urk en Lemmer, aan de dijk bij Schokland, bij het Keteldiep, bij Nijkerk en bij Harderwijk.

Bij het samenstellen van een nieuw boek “Meuzikken bij de Zuiderzeewerken” heeft Nel van As al veel foto’s verzameld van Werkendammers die betrokken zijn geweest bij de Zuiderzeewerken. Helaas is het haar nog niet gelukt om alle namen te achterhalen van de mensen die op de foto’s voorkomen. Als uw familie ook betrokken is geweest bij de Zuiderzeewerken en u beschikt over informatie of foto’s, wilt u dit a.u.b. aan Nel van As laten weten. Dit kan per e-mail: pjvas@wanadoo.nl of telefonisch onder nummer 0183 – 504078.