hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, July 03, 2007

Dag 183: Klimaatbeleid

Een beter milieu begint bij ..........


Nog dit jaar zal de gemeente Werkendam zorgen voor een klimaatplan. Dit plan regelt hoe de gemeente Werkendam werk wil maken van bijvoorbeeld de realisatie van duurzame energie en vermindering van de CO2-uitstoot. De gemeente wil in samenwerking met andere organisaties een aantal maatregelen nemen.
Wethouder Luteijn heeft de leden van de gemeenteraad van Werkendam in het kader van de begroting 2008 de film “An inconvenient truth” aangeboden. De film gaat over de opwarming van de aarde en de gevolgen hiervan. De titel geeft aan dat het “een ongemakkelijke waarheid” betreft die ons dwingt na te denken over de toekomst.
In navolging op de aanbieding van de film aan de raad zal de gemeente diverse organisaties een DVD aanbieden, waaronder scholen in de gemeente. Wethouder Luteijn zal op donderdag 5 juli directeur A. Krielaart van locatie De Schans het eerste exemplaar aanbieden, bij gelegenheid van een door Trema te verzorgen les over klimaatverandering.
De wethouder zal de leerlingen als tastbaar aandenken een spaarlamp meegeven.