hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, September 10, 2007

Dag 251: Teveel raadsleden


Eén van de uitgelekte berichten van de miljoenennota in de kranten is het bericht dat het kabinet er toch over nadenkt om het aantal raadsleden te verminderen. Terwijl in het coalitie akkoord is afgesproken dat het wetsvoorstel van Remkes over het aantal raadsleden niet meer aan de orde kwam. Sinds de invoering van het dualisme in 2002 is het aantal bestuurders fors toegenomen, omdat wethouders geen lid meer zijn van de raad.
De CDA Bestuurdersvereniging start binnenkort met een onderzoek naar de werkdruk van raadsleden. Het CDA hoort steeds vaker geruchten dat raadsleden stoppen omdat het 'teveel' werk is. Daarnaast was al bekend dat het lang niet altijd gemakkelijk is om een representatieve lijst voor de verkiezingen samen te stellen. Alle CDA-raadsleden krijgen binnenkort bericht over het onderzoek.