hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, November 27, 2007

Dag 328: Kunstwerk Werkense polder


Bij de rotonde richting Werkensepolder is een kunstwerk verrezen van de hand van kunstenaar Bert van Loo uit Amsterdam. Het is een sculptuur van glas en steen. Op zaterdag 8 december om 14.00 komen burgemeester Hellegers, de kunstenaar, de Adviesraad voor de Kunst en andere genodigden bijeen, om deze artistieke aanwinst voor de kern Werkendam te ‘dopen’. De Adviesraad voor de Kunst Werkendam heeft dit kunstwerk in december 2006 gekozen uit een totaal van 84 aanmeldingen. Als enige eis had de adviesraad gesteld dat het kunstwerk een eigentijdse en abstracte uitstraling zou krijgen.
Bij alle nieuwe bestemmingsplannen reserveert de gemeente Werkendam geld voor kunst in de openbare ruimte. Dit is ook het geval bij de vijf grote uitbreidingslocaties aan de randen van de kernen. Van deze vijf is de Werkensepolder nu als eerste aan de beurt gekomen. Als locatie is gekozen voor de rotonde Lange Wiep, die toegang biedt tot de Werkensepolder. Het kunstwerk kost € 30.000,-.

De Adviesraad voor de Kunst adviseert het college van burgemeester en wethouders over kunst in de openbare ruimte en de besteding van het budget. In de adviesraad zitten enkele burgers van de gemeente Werkendam die kennis van en/of affiniteit met kunst hebben.
Meer informatie over het werk van Bert van Loo vindt u op http://www.bertvanloo.nl/.