hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, June 01, 2008

Waterschapsverkiezingen


Van 13 tot en met 25 november 2008 houden de waterschappen verkiezingen voor een nieuw waterschapsbestuur. Alle 26 waterschappen in Nederland houden in deze periode verkiezingen voor nieuwe waterschapsbesturen.

Door uw stem uit te brengen, bepaalt u wie er straks in het bestuur van de waterschappen zitten. Zo heeft u invloed op de keuzes die het bestuur maakt als het gaat om waterbeheer. Het nieuwe bestuur wordt gekozen voor een periode van vier jaar: van 2009 tot en met 2012.
Eind 2012 zijn er weer nieuwe verkiezingen.

We hopen dat u stemt en zo meebeslist over het beleid van het waterschap. En misschien maakt u ook gebruik van de mogelijkheid om uzelf, via een geregistreerde belangengroepering, kandidaat te stellen voor het nieuwe bestuur.

Op de website leest u hoe u kunt stemmen en hoe u als kandidaat aan de verkiezingen mee kunt doen. Op wie u kunt stemmen, is nu nog niet bekend. In de loop van oktober staan op http://www.uvw.nl/ de lijsten met kandidaten van belangengroeperingen die aan de verkiezingen meedoen.