hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, September 10, 2008

Baggeren in Woudrichem


Woudrichem en Waterschap Rivierenland organiseren dinsdag 16 september van 19.30-21.30 uur een informatieavond over twee baggerprojecten op het gemeentehuis van Woudrichem. Tijdens deze avond kunnen bezoekers vrij in- en uitlopen.

De komende maanden (van september 2008 tot maart 2009) gaat Waterschap Rivierenland aan de slag met het baggeren van sloten en vijvers binnen de bebouwde kom of langs uitvalswegen van de gemeente Woudrichem. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente. Tijdens het baggeren wordt het slib dat op de bodems ligt verwijderd. Dit maakt de sloten en vijvers niet alleen schoner, er is tevens weer meer ruimte om zware regenbuien op te vangen. Zo is de gemeente beter beschermd tegen water. Ongeveer de helft van de bagger die vrijkomt wordt direct afgevoerd. Daar waar mogelijkheden zijn, wordt de bagger in de omgeving verspreid. Het waterschap gaat in dezelfde periode ook aan de slag met het baggeren van watergangen in landelijk gebied. Inwoners die hier mee te maken krijgen, worden hierover rechtstreeks door het waterschap geïnformeerd.