hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, October 14, 2008

Subsidie afkoppelen regenwater verlengd



Gemeenten kunnen een bijdrage van Waterschap Rivierenland krijgen voor het afkoppelen van verhard oppervlak van de riolering. Het riool krijgt dan minder water te verwerken, waardoor overstorten van de riolering minder vaak voorkomen. De subsidieregeling is verlengd tot en met 31 december 2014. Een gemeente komt in aanmerking voor subsidie als het waterschap vooraf heeft ingestemd met de wijze van afkoppelen. Daarnaast moet een gemeente de subsidie aangevraagd hebben, voordat het verhard oppervlak wordt afgekoppeld. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de grootte van het af te koppelen terrein en het type terrein.

De regeling en een aanvraagformulier zijn te downloaden, zie hiervoor onze website http://www.waterschaprivierenland.nl/digitaal_loket/waterschapsloket (alfabetisch/Stimuleringsregeling duurzame inrichting waterketen). Voor vragen kunt u terecht bij Maaike Ros, telefoon 0344 - 64 92 31 email m.ros@wsrl.nl.