hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, October 16, 2008

Wat doen de Waterschappen?


Kaart van Altenase overlaat

In samenwerking met de Volksuniversiteit in Gorinchem geven medewerkers van Waterschap Rivierenland in vier bijeenkomsten een toelichting op de werkzaamheden van het waterschap.

  • Dinsdag 28 oktober. Op deze avond worden de dijken in het Rivierengebied besproken.
  • Dinsdag 4 november. Op deze avond staan het waterbeheer en de ontstaansgeschiedenis van West-Nederland vanaf de ijstijd tot nu op de agenda. Maar ook de verwachte klimaatontwikkeling komt aan de orde en wat die voor veiligheid en droge voeten betekent.
  • Dinsdag 11 november. Deze avond gaat over het waterschap zelf en over de ruim zeven eeuwen waterschapsgeschiedenis in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Ook de komende waterschapsverkiezingen komen aan de orde.
  • Op zaterdag(ochtend) 15 november wordt als afsluiting van de cursus een bezoek gebracht aan de zuiveringsinstallatie voor rioolwater in Schelluinen.

www5.volksuniversiteit.nl/gorinchem