hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, January 19, 2009

'Watervrouwen' nog schaarser


Mede cursisten van de cursus voor 'Watervrouwen'


Waterschappen blijven mannenbolwerken. Onder de 119 nieuwe heemraden zitten slechts zestien vrouwen. Ten opzichte van vier jaar geleden is hun aandeel gedaald van veertien naar dertien procent. Het streefcijfer van dertig procent uit het meerjarenbeleidsplan emancipatie 2006-2010 wordt bij lange na niet gehaald. De helft van de vorige week beëdigde colleges is zelfs compleet vrouwloos (zoals Waterschap Rivierenland). De stimuleringsmaatregelen van Binnenlandse Zaken om meer vrouwen in de waterschappen te krijgen wierpen kennelijk weinig vruchten af. Volgens een woordvoerder komen er dus nieuwe, ‘want hoewel we geen streefcijfers meer hanteren, geven we het niet op.’

Het kabinet geeft overigens geen nieuwe streefgetallen voor na 2010. De afhankelijkheid van andere partijen is te groot om wezen-lijk invloed te hebben op het resultaat. Bekijk hier de verdeling tussen mannen/vrouwen in de nieuwe waterschappen.
(bron Binnenlands bestuur)