hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, April 09, 2009

Waterproof(2)


Hoog water in Woudrichem in 1995

Wat er precies gebeurt bij een overstroming, is moeilijk te voorspellen. Het hangt ondermeer af van de snelheid en de kracht van het water, de waterhoogte en de omvang van het overstroomde gebied. Het gebied dat achter de dijken ligt, zal het eerst onderlopen. Vervolgens stroomt het water naar lager gelegen gebieden. Of het gebied waar u woont onder water komt te staan, is afhankelijk van waar de dijk het begeeft en hoe hoog uw woning ligt.
Maar ook als uw huis niet onder water loopt, ondervindt u hinder van een overstroming. Zo kunnen - als de riolering niet goed meer functioneert - straten blank komen te staan. Het water wordt niet of nauwelijks afgevoerd omdat de op stroom werkende pompen niet meer werken. Iets simpels als de wc doortrekken zal dus niet meer gaan. Ook de rioolzuiveringsinstallaties werken niet meer, wat betekent dat er ongezuiverd rioolwater door de straten stroomt. Dit veroorzaakt natuurlijk een enorme stankoverlast en een slechte hygienische situatie die weer een bedreiging vormt voor de volksgezondheid. Problemen waar u op dat moment niet heel veel aan kunt doen. Toch kunt u zicht door een paar simpele dingen te regelen wel degelijk voorbereiden op een overstroming.
(Wordt vervolgd)

1 Comments:

At 5:46 AM, Blogger Unknown said...

Zo, dat was wel een flinkerd... Kan me voorstellen als het riool het dan mee begeeft. Dat het geen pretje zal zjin geweest.

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home