hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, March 30, 2009

De voorjaarsnota


Brug in de Noordwaard

Vandaag was er een thema-bijeenkomst van Waterschap Rivierenland. Aan de orde kwamen onder andere de voorjaarsnota en de formatie. Bij de voorjaarsnota kwam uiteraard ook het inflatiepercentage aan de orde. Bij de recente commentaren op de gemeentelijke- en waterschapslasten werd al opgemerkt dat het inflatiepercentage dat wordt toegepast in deze crisistijd niet reeel is. Burgers moeten meer betalen, terwijl er nauwelijks sprake is van inflatie. WSRL hanteert nu in de voorjaarsnota een inflatiecorrectie van 1 procent, een verlaging t.o.v. 2008.
Ook de formatieontwikkeling kwam aan de orde. Daarin miste ik overigens de financiele vertaling. Minder mensen in dienst is immers geen doel op zich, maar een middel om de kosten beheersbaar te houden. In 2012 moet de formatie gekrompen zijn tot 622,5 FTE's, thans is dat nog 658. Maar wat betekent dat financieel? Kunnen de lasten voor de burgers omlaag door die inkrimping? Of zijn er minder mensen in dienst, maar verdienen ze samen toch meer?