hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, July 24, 2009

Aanhouding lekkende olietank

Het onderzoek naar de dader die zaterdag 4 april een lekkende olietank in een sloot in Brakel heeft gedumpt, is nog in volle gang. Woensdag 22 juli is op last van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie te Zwolle een aanhouding verricht in deze zaak. Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen volgen. Politie, waterschap en gemeente zijn nog steeds op zoek naar getuigen die informatie hebben over het vervoer of het dumpen van de olietank.

Een passant ontdekte de lekkende olietank op 4 april in de sloot langs de Langerakseweg in Brakel en alarmeerde de gemeente Zaltbommel. Waterschap Rivierenland heeft toen de sloot af laten afdammen om verdere verspreiding van de weglekkende olie te voorkomen. Daarna is de vervuilde grond en de aangetaste begroeiing afgevoerd. Door dit snelle ingrijpen heeft het waterschap de milieuschade weten te beperken. De kosten die het waterschap en de gemeente hiervoor maakten, lopen op tot zo’n 25.000 euro. Deze kosten willen waterschap en gemeente graag verhalen op de vervuiler.

Het illegaal dumpen van de olietank is een ernstig milieudelict. Mogelijk zijn meerdere personen bij het dumpen van de tank betrokken geweest. De politie, Waterschap Rivierenland en de gemeente Zaltbommel zijn dan ook nog steeds op zoek naar mensen die hierover meer duidelijkheid kunnen geven. Bijvoorbeeld over de herkomst, het uitgraven, het transport of het dumpen van de tank. Met informatie kunt u terecht bij de politie via telefoon 0900-8844. U kunt uw melding ook anoniem doen via ‘meld misdaad anoniem’ telefoon 0800-7000.