hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, July 14, 2009

Waterschap redt zwaan




Tijdens de dagelijkse controleronde op de rioolwaterzuivering in Haps zag een medewerker een zwaan in de beluchtingstank vastzitten. De zwaan was zo vervuild dat hij niet meer op eigen kracht uit de bak kon komen. De brandweer is erbij gehaald om het beest te bevrijden. Dit was nog niet zo eenvoudig. Uiteindelijk is de zwaan een hoek ingedreven en met een net uit de beluchtingstank gehaald. Na een grondige wasbeurt is de zwaan vrijgelaten in een sloot bij de zuivering. Hier heeft hij op eigen kracht zijn laatste vieze veren schoongemaakt.

Waterschap Aa en MaasWaterschap Aa en Maas is elke dag met water in de weer. Voor burgers en bedrijven werken zij aan het in stand houden van gezonde, veilige en veerkrachtige watersystemen. Voor mens, plant en dier bieden we ruimte aan duurzaam en recreatief gebruik. Steeds met oog voor een leefbare en gezonde toekomst, een luisterend oor voor maatschappelijke groeperingen en grip op kosten en kwaliteit.