hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, July 02, 2009

Notenbomen op de Maasdijk


Notenbomen aan de Peereboom bij Hank

Één van de project van de werkgroep landschapselementen van de Agrarische Natuurvereniging is het project 'Bomen op de Maasdijk'. Ze wil daartoe de dijk aankleden met fruit- en walnotenbomen. In dit project gaat het in totaal om 90 walnotenbomen. In het projectvoorstel dat is voorgelegd aan Vitaal Altena, lijkt er echter een struikelblok. Zo groot, dat zelfs een financiele bijdrage aan onze neus voorbijgaat. Iemand van het Waterschap heeft namelijk geroepen dat er geen notenbomen nabij de dijk geplant mogen worden. In het projectvoorstel is daar reeds rekening meegehouden in de volgende alinea:

Ofschoon vroeger vooral walnoten boven op de dijk stonden en walnotenbomen door hun brede sterke wortelgestel ons inziens eerder versterker van de dijk zijn dan een risico voor de veiligheid ervan, zal niet op of in het dijktalud geplant worden, zulks in lijn met de eisen van het waterschap.