hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, September 28, 2009

Brabant steekt 75,9 miljoen in waterplannen


GS houden de ambities van het Provinciaal Waterplan (PWP) 2010-2015 in stand. Wel voelen zij zich genoodzaakt op dit moment te kiezen voor een versoberde versie van dit plan. Dat blijkt uit het concept PWP, dat vandaag naar Provinciale Staten is gestuurd.

Om het PWP te financieren, is nu € 75,9 miljoen beschikbaar. Daarmee zijn in ieder geval de wettelijke taken van de provincie te financieren, aangevuld met een aantal extra wensen vanuit de Staten.

Aanvankelijk leek er meer geld beschikbaar te zijn voor het PWP. Maar in het licht van de te verwachten financiële verhoudingen nemen GS het zekere voor het onzekere, aldus gedeputeerde Onno Hoes. ‘We willen niet afhankelijk zijn van eventuele financiële meevallers. Daarom kiezen we voor een realistisch financieel scenario dat nu goed is te overzien.’

Hoes benadrukt dat de ambities van het PWP gewoon in stand blijven. ‘We zullen alleen een aantal projecten uit moeten stellen of in een langzamer tempo moeten realiseren. Daarover gaan we de komende maanden met waterschappen en andere partners in overleg.’