hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, September 20, 2009

De Dag van de dijk


Aanvankelijk had ik ook nog plannen om een bezoek te brengen aan de Dag van de Dijk. Helaas ontbrak de tijd.Maar gezien het programma en het mooie weer moet het een geslaagd evenement zijn geworden. Zo'n Dag van de Dijk zou overigens ook in Altena wel passen. Wie neemt het initiatief?

De Dag van de Dijk vond plaats op zondag 20 september van 12.00 tot 17.00 uur bij de oude Steenfabriek aan de Waalbandijk 143 in Druten. Vanaf de Steenfabriek starten ook de fiets- & skateroutes over de dijk van Druten tot aan Beuningen en van Beuningen weer terug naar Druten. In Druten en Beuningen zijn er stempelposten. Hier is tevens horeca aanwezig,

De fiets-tocht gaat over de dijk door de gemeentes Druten, Beuningen, Overbetuwe en Neder-Betuwe. Er wordt speciaal voor de Dag van de Dijk een pontje ingezet, welke vaart tussen Beuningen en Slijk-Ewijk.

De officiƫle opening van de Dag van de Dijk werd verricht door de burgemeester van Druten en dijkgraaf Gerrit Kok van Waterschap Rivierenland. Ook was er een expositie van WSRL.