hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, October 12, 2009

Heesseltsche Uiterwaarden


Bruggetje van Jannezand

De gemeente Neerijnen en Rijkswaterstaat leggen tot en met 12 november de startnotitie herinrichting Heesseltsche Uiterwaarden ter inzage. In de startnotitie staat welke varianten voor de herinrichting meegenomen worden en hoe de effecten daarvan worden onderzocht. De startnotitie is de eerste stap van een procedure, die uiteindelijk moet leiden tot de herinrichting van de Heesseltsche Uiterwaarden. De herinrichting is nodig om de omgeving op lange termijn te beschermen tegen overstromingen en voor het ontwikkelen van nieuwe natuur in de uiterwaarden.

Inwoners van de gemeente Neerijnen en andere belangstellenden kunnen woensdag 14 oktober informatie krijgen over het project Heesseltsche Uiterwaarden. Ook kunnen ze hun reactie geven op de startnotitie. In dorpshuis Toevershof in Varik houden de gemeente en Rijkswaterstaat een inloopavond van 19.00 tot 21.30 uur.

.