hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, January 27, 2010

Veiligheid in 2009

In 2009 trad tevens een nieuw bestuur aan

Vandaag viel het jaarverslag 2009 van Waterschap Rivierenland in de bus. Wat deden ze in 2009 voor de veiligheid van onze inwoners? Bij Nijmegen werd de aanleg van de hoogwaterkering aan de Waalkade afgerond. De dijkversterking Baanhoek bij Sliedrecht is versterkt. En WSRL startte in 2009 met vijf Ruimte voor de Rivieren projecten. Munnikenland is daarvan het verst gevorderd. Ook was er aandacht voor calamiteitenzorg, zo werd 24 september de oefening Hexa gehouden.
Ook voor 2010 staan er al weer plannen op stapel. Zo wordt de dijkversterking anders aangepakt, er wordt steeds meer rekening gehouden met toekomstige ontwikkelingen, de zogenaamde robuuste dijken.