hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, January 07, 2010

Ook Waterschap zonder strooizout


Waterschap Rivierenland strooit per direct alleen nog zout op de doorgaande polderwegen. Reden hiervoor is een tekort aan strooizout. In verband met de aanhoudende vrieskou en het inmiddels landelijk ontstane tekort aan strooizout is het onduidelijk wanneer zoutleveranciers nieuwe voorraden kunnen leveren.
Rijkswaterstaat en de Provincie krijgen als eerstverantwoordelijken zout aangeleverd, waardoor voor de andere wegbeheerders minder zout beschikbaar is. Om de wegen toch begaanbaar te houden, nemen de wegbeheerders in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden diverse maatregelen. Zo worden alleen de belangrijkste wegen gestrooid. Fietspaden worden niet meer gestrooid.