hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, February 02, 2010

Van troebel naar helder water

Waterschap Rivierenland start in februari 2010 in de Bommelerwaard een onderzoek naar de invloed van vis op de waterkwaliteit. Daarbij wordt vooral gelet op hoeveel verschillende soorten vis er in het water voorkomen en in welke aantallen. Het waterschap streeft naar veel verschillende soorten vis in evenwichtige aantallen. Dit draagt bij aan een goed leefmilieu voor plant en dier, en helder en schoon water. Het onderzoek loopt tot december 2011.

Het waterschap voert het onderzoek uit in de Hoofdwetering in de Bommelerwaard. Daar zijn te veel brasems en karpers. Deze zorgen voor troebel water en een onevenwichtig leefmilieu voor andere dieren en planten. Van half februari tot eind maart 2010 vist het waterschap een groot deel van deze vissen uit de wetering. Daarna volgt het waterschap twee jaar lang hoe de waterkwaliteit zich ontwikkelt. Voor sportvissers en inwoners in de directe omgeving van de Hoofdwetering organiseert het waterschap begin februari een informatieavond.