hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, March 16, 2010

Water besparen?


Het kweken van groente en fruit in eigen tuin is de afgelopen tijd sterk in populariteit gestegen. Steeds meer mensen hebben dan ook een aparte hoek in de tuin ingericht als moestuin of hebben een volkstuin. Vanaf het voorjaar kunnen aardappelen, groenten en fruit worden gekweekt en de eerste oogst is vaak vanaf eind mei. Het werken in de moestuin is voor de meeste mensen een leuke, nuttige en ontspannen bezigheid. Om dit zo te houden, zijn er tal van handige hulpmiddelen die er voor zorgen dat het gezond tuinieren blijft!

Een makkelijk en waterbesparend watergeefsysteem is de zogenaamde ‘duizend druppelslang’ van Gardena. Dit systeem is ideaal voor een rij planten, zoals in de moestuin vaak voorkomt. Doordat je de ‘duizend druppelslang’ langs de voet van de planten legt, komt het water direct bij de wortels terecht zodat er geen water wordt verspild. De slang sluit je via een eenvoudig kliksysteem aan op de kraan. Draai de kraan open en duizenden druppels geven de gewassen gericht water. De druppelslang is natuurlijk ook geschikt voor gebruik in de siertuin.