hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, July 24, 2010

Dag van de dijk



De Dag van de Dijk wordt gehouden op zondag 19 september op Bato's Erf, een voormalige steenfabriek bij Heerewaarden. Die overigens ooit eigendom was van de familie Sigmond uit Werkendam. In het boek van Puck Sigmond-van Rossum 'Heerlijke dagen' staan zelfs nog enkele foto's van een uitstapje vanuit Werkendam naar de steenfabriek.
De Dag van de Dijk 2010 staat in het teken van de duurzame toekomst van de Waal en zijn omgeving. Geniet van de rivier vanaf een speciale elektrische boot, ga in debat over de toekomst van úw uiterwaard, en zie hoe de Waal ‘blauwe’ energie levert! Proef het heerlijke locale eten, bouw een wilgentakkenhut of bak uw baksteen… Bato's Erf (voormalig steenfabrieksterrein) is één van de 10 projecten die prioriteit hebben binnen het Gelderse WaalWeelde project. Van het buitendijksgelegen steenfabrieksterrein Bato's Erf is alleen nog een asfalt"plein" over. De vraag hoe je dit gebied een duurzame inrichting kan geven, staat op de Dag van de Dijk centraal. De Dienst Landelijk Gebied wil met experts en bezoekers door middel van interactieve gebiedsontwikkeling een invulling geven aan hoe Bato’s Erf eruit komt te zien. Het Waterschap Rivierenland zal met Droppie de Dijkwacht informatie verstrekken op de informatiemarkt op Bato’s Erf.
www.dagvandedijk.nl