hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, July 07, 2010


Sluitsteen van de sluis in de Vervoornepolder en door Reynier Vervoorne, waersman geplaatst in 1613

De rol en de zelfstandige positie van de waterschappen staan ter discussie. Het is daarom de vraag of de waterschappen in de nabije toekomst hun taken voor een veilig Nederland kunnen blijven uitvoeren of dat zij op gaan in de provincies, de gemeenten of in een nieuwe bestuurslaag die de gemeenten en provincies gaat vervangen.

De 26 waterschappen willen hebben daarom een nieuwe site (www.waterbestendig.nl) gelanceerd om inzicht geven in hun taken en aan te geven waarom deze taken voor Nederland zo belangrijk zijn. Hun visie is dat alleen een organisatie die zich op deze taken kan focussen, optimaal kan bijdragen aan een veiliger Nederland.

www.waterbestendig.nl