hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, April 18, 2011

Liniepad in Lingewaard

De Gelderse gedeputeerde Annemieke Traag opende zaterdag het verbeterde fiets-, wandel- en ruiterpad in de gemeente Lingewaal. Al 10 jaar werken overheden samen met eigenaren, bewoners en andere betrokkenen aan de herkenbaarheid en instandhouding van de Waterlinie, die onlangs door het Rijk op de voorlopige lijst Wereld Erfgoed is geplaatst.
Bestuurders en projectleiders van de gemeenten Culemborg, Geldermalsen en Lingewaal, Staatsbosbeheer, Waterschap Rivierenland en Dienst Landelijk Gebied reisden met gedeputeerde Annemieke Traag afgelopen zaterdag van Werk aan ’t Spoel en de Molenkade in Culemborg, over de Diefdijk en via KunstFort Asperen in Geldermalsen naar Lingewaal. Als klap op de vuurpijl opende de gedeputeerde in Lingewaal de herstelde liniekade en het verbeterde Liniepad. De handeling stond symbool voor de start van het recreatieve seizoen. De Liniekade is gelegen tussen de Spijkse Kweldijk en de Haarweg bij het Lingebos in Lingewaal. Wandelaars, ruiters en fietsers kunnen van het pad gebruik maken.